karelbosman@kpnmail.nl
E-mail
06-83347437
ARME DWAZEN

Muzikale voorstelling met:

Karel Bosman: zang en gitaar,
Jitze Kopinga: gitaar en bas,
Mark Söhngen: accordeon.


Jarenlang was hij zanger en gitarist in literaire
theaterproducties met leermeester Willem Wilmink.
De dichter is dood, maar Karel Bosman houdt hem levend.
Door zijn werk te blijven zingen, en door in eigen liedjes zijn adviezen op te volgen.

Karel Bosman voelt zich een zanger zonder mandaat met een grote liefde voor poëzie. Zelf wil hij gewoon leuke liedjes schrijven, en daar de mensen mee vermaken.
Maar hij spiegelt zich ook graag aan oude dichters uit binnen- en buitenland. En zo staat of zit Bosman op het podium met citaten en korte verhalen van kleine helden, en dingen die voorbij gaan. In heldere taal zingt of vertelt hij over de geur van het nieuwe die alles ooit had, over de beslotenheid van een oude volksbuurt, over 'tante' die alleen naar bed ging om wakker te worden in een betere wereld. De dierbare herinnering aan het bruine café waar de nicotine van de zoldering droop, en hoe een straatschoffie het heelal redde.

Verhalen van een babyboomer, die ook wel weet
dat er geen eer meer te behalen is aan de idealen van toen.
Maar is het dan voor zwijgen nu al tijd?
De voorstelling laat zich het beste omschrijven als een collage van losse nummers, die door de verbindende teksten een vorm van samenhang krijgen. De sfeer is vaak weemoedig, maar de toon blijft licht en de humor nooit ver. Want Bosman heeft goed naar Wilmink geluisterd.

Zelf met een muzikaal verleden als solist, en als medelid in de groepen Jakkes en Quasimodo wordt Karel Bosman in 'Arme dwazen' begeleid door Jitze Kopinga op bas en gitaar, en door Mark Söhngen op accordeon. Kopinga is een gewaardeerde gitarist met een uitgebreide kennis van oude muziek, o.a. te beluisteren in Dommelvolk en Folkcorn.
Söhngen zingt en speelt in de Cajun-band Captain Gumbo, en was muzikant in Pijpekruid, Volkoren en Volluk!.
Ook was hij gastmuzikant bij, of werkte hij samen met Hennie Vrienten, Gé Reinders, Rowwen Heze en Dimitri van Toorn.