karelbosman@kpnmail.nl
E-mail
06-83347437
EINDPUNT VAN DE TREIN
(van 1987 - 1989)

In samenwerking met de ook uit Enschede afkomstige tekstdichter/liedjesschrijver
Willem Wilmink brengt Jakkes het muziektheaterprogramma 'Eindpunt van de trein'.
Deze produktie omvat ruim twintig door Wilmink geselekteerde werken uit zijn bundels "liedjes voor kinderen", "Twee meisjes in Twente", "Dicht langs de huizen", "We zien wel wat het wordt", "Chinese buren", "De avond van de dichter", "Goejanverwellesluis", "Loodzware tassen" en nog niet eerder gepubliceerd materiaal.
Aan de hand van deze teksten, aangevu;d met teksten van Jakkes, woddt in dit programma een (trein)reis gemaakt, die begint in Wilminks geboorteplaats, de vroegere textielstad Enschede.
Van daaruit reizen we mee met ensen die noderweg te maken krijgen met zaken als geloof, pubertijd, verliefdheid, trouwen en scheiden, kerk en kroeg, plezier en verdriet.
Kortom: het muzikale verhaal van gewone mensen die kans zien te leven tussen lach en een traan, tussen berusting en verzet.
Voor vrijwel alle teksten hebben de muzikanten van Jakkes de muziek gecomponeerd. Van dit programma van Jakkes met Willem Wilmink zijn diverse succesvolle voorstellingen uitgevoerd. Om te beginnen in Enschede, Theater aan de Markt Concordia. "En de volle bak brak bijna van puur enthousiasme de tent af......"(Twentsche Courant).

Liedjes als:'Textielstad','Belgisch bier','Diamanten bruidspaar','Fotoalbum','Parijse tango','Nieuw Enschede' van Willem en 'Zaterdagavond','Zoals ik' en 'De man achter de piano' van Karel. Er zat ook een prachtig lied bij van
WILLEM VAN IEPENDAAL uit het repertoire van Jakkes:'Das muss ein Stück von Himmel sein'